Натали каза, че щяло да има захлаждане. Ама това захлаждане е

...
Натали каза, че щяло да има захлаждане. Ама това захлаждане е
Коментари Харесай

Професор Рачев нахока Натали Трифонова за прогнозата: Никакво захлаждане няма да има

" Натали сподели, че щяло да има захлаждане. Ама това захлаждане е на фона на тези 20 градуса преди дни. Не са естествени температурите ", сподели професор Рачев.

Антициклон се открива над България и над по-голяма част на Европа и той носи облачно време, с малко слънце, само че с двуцифрени оптимални температури. Това сочи прогнозата на климатолога проф. Георги Рачев за идващите дни по БТВ. 

До неделя ще бъде по този метод, след което ни чака едно леко стопляне най-малко към този момент, посочи климатологът.

По думите му тази зима също ще е с температури над естествените за сезона. Тя мощно конкурира предходната, която пък е втората най-топла, откогато се водят метеорологични наблюдения (най-топла е зимата през 2006/2007 г.), добави проф. Рачев. 

Вчера в Ивайловград бяха маркирани обилни превалявания от 195 литра на квадратен метър – три пъти месечната норма в границите на един ден, означи климатологът.

До неделя не се чакат основни превалявания, предвижда още проф. Рачев.

И тази зима стартира да се конкурира с предходната, която е втора по топлота, откогато се вършат метеорологични измервания. Дотук сме към 7 градуса над нормата. Ще има захлаждане, само че на фона на тези 20 градуса, които наблюдавахме преди няколко дни. Февруари ще е по-топъл. Това сподели климатологът проф. Георги Рачев в bTV.

В момента имаме едно антициклонно време, което е и повода да е полуоблачно, само че топло. Сутрините няма да бъдат доста студени - до неделя ни чакат температури от към 0 до -1 градуса.

Между 10 и 12 градуса ще са оптималните температури в София до края на седмицата.

На Боровец също се чака да е по-топло  като температурите ще доближат сред 7 и 8 градуса в четвъртък и петък.

Топло е и на морето, там ще намалее вятърът. Не се виждат основни превалявания най-малко до неделя, уточни проф. Рачев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР